Piotr Sorek

Absolwent Wydziału Prawa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach a przede wszystkim pasjonat sportów motorowych. Czynny instruktor jazdy samochodem oraz motocyklem, któremu na przestrzeni wielu lat udało się wykształcić setki kierowców oraz motocyklistów.
Szczególnie upodobał sobie motocykle. Swoją pasję pielęgnuje głównie poprzez podróże motocyklowe, udało mu się w ten sposób zjeździć sporą cześć naszego kontynentu. Propagator śląskiej gymkhany a zarazem zawodnik klasy pro tego wspaniałego sportu. Pasjonuje się również narciarstwem oraz muzyką- gra na saksofonie. W fundacji odpowiedzialny jest za organizację śląskiej rundy zawodów z cyklu GymkhanaGP pod nazwą SILESIA CUP.

Izabela Lipińska

Jestem absolwentką Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku. Zawodowo związana jestem z młodzieżą. Uczę wychowania fizycznego w szkole podstawowej, staram się zachęcać do uprawiania sportu i rekreacji.Sama trenowałam lekkoatletykę, co nauczyło mnie pokory, systematyczności i odpowiedzialności.Jestem również czynnym instruktorem nauki jazdy oraz trenerem drugiej klasy piłki siatkowej. Uwielbiam polskie morze, gdzie chętnie spędzam każdą wolną chwilę. Dużo energii daje mi chodzenie po górach  (niekoniecznie tych najwyższych), a zimą z przyjemnością zakładam narty . Jednak największym moim skarbem są chwile spędzone z rodziną.

W Fundacji jestem odpowiedzialna za rozwój pasji siatkarskich prowadząc treningi z dzieciakami.

Karolina Żołna

Jestem absolwentką I LO im Tadeusza Kościuszki w Mysłowicach. Uczęszczałam do klasy o profilu sportowym. Ukończyłam AWF w Katowicach. Od 13 lat jestem nauczycielem wychowania fizycznego. Moim konikiem sportowym jest siatkówka, którą trenowałam. Zaś aktywnym hobby jest narciarstwo oraz jazda na rowerze.

Piotr Zastocki

Absolwent Wydziały Lekarskiego Śląskiej Akademii Medycznej.
Od 1985 roku pracuje w oddziale urazowo-ortopedycznym SP ZOZ Szpitala Nr 2 w Mysłowicach.
Członek Polskiego Towarzystwa Medycyny Sportowej od 1999 roku.
W latach 1994- 2002 lekarz Polskiego Związku Zapaśniczego oraz kadry olimpijskiej zapasów w stylu klasycznym.
Lekarz klubowy m.in. sekcji bokserskiej KS „GÓRNIK” Sosnowiec, Sosnowieckiego Klubu Karate, stale współpracujący z MCKiS Jaworzno, stały opiekun Medyczny klubów zapaśniczych Katowic i Mysłowic, opiekun medyczny wielu imprez sportowych.
Pasje: turystyka górska i rowerowa, przyroda, ekologia. Jest lekarzem klubowym KS "Active Sport".

Joanna Dłubis

Z wykształcenia jestem psychologiem,  pedagogiem oraz absolwentem nauk o rodzinie. Na co dzień pracuję w szkole jako psycholog. W swojej pracy wspieram dzieci przeżywające różne trudności oraz ich rodziców. W wolnym czasie staram się rozwijać swoje pasje.  Jestem miłośniczką górskich wypraw, rowerowych wycieczek i interesujących podróży. Cenię sobie ciszę, spokój i dobre relacje z ludźmi.  Jestem zakochana w czarnej kawie, dobrej muzyce i wciągającej książce.

Prowadzę na obozach organizowanych przez fundację zajęcia integracyjno- adaptacyjne w formie zabawowej.