Zakończenie ferii zimowych

with Brak komentarzy

W piątek 9 lutego, na zakończenie ferii zimowych, w hali sportowej  Szkoły Podstawowej nr 16 w Mysłowicach odbył się turniej mini siatkówki "Zima 2018" zorganizowany przez Fundację Sport i Edukacja. Dzieci i młodzież z mysłowickich szkół mieli okazję zmierzyć się w zespołach trzyosobowych.

Po wyrównanych, pełnych napięcia,  meczach IV miejsce zajęła drużyna Dream Team z centrum Mysłowic, III miejsce należało do KS Active Sport, na II miejscu znalazła się drużyna dziewczęca "Łośki", a na najwyższym stopniu podium stanęła drużyna "Barszcze"

Po podliczeniu punktów nastąpiło wręczenie medali i słodkiego poczęstunku dla  wszystkich zawodników. Nagrody zostały ufundowane przez Fundację Sport i Edukacja, a wręczyli je: Dyrektor SP 16 Pani Barbara Żorawik, lekarz medycyny sportowej współpracujący z KS Active Sport Piotr Zastocki, Trener Andrzej Smiatek oraz Prezes Fundacji Jerzy Sorek.

W rozpoczynającym się II semestrze życzymy wszystkim uczniom samych ocen celujących oraz świadectw z paskiem na zakończenie roku szkolnego.

Gabriela Górkiewicz

manager Klubu "Active Sport"