Piotr Sorek

Absolwent Wydziału Prawa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach a przede wszystkim pasjonat sportów motorowych. Czynny instruktor jazdy samochodem oraz motocyklem, któremu na przestrzeni wielu lat udało się wykształcić setki kierowców oraz motocyklistów.
Szczególnie upodobał sobie motocykle. Swoją pasję pielęgnuje głównie poprzez podróże motocyklowe, udało mu się w ten sposób zjeździć sporą cześć naszego kontynentu. Propagator śląskiej gymkhany a zarazem zawodnik klasy pro tego wspaniałego sportu. Pasjonuje się również narciarstwem oraz muzyką- gra na saksofonie. W fundacji odpowiedzialny jest za organizację śląskiej rundy zawodów z cyklu GymkhanaGP pod nazwą SILESIA CUP.

Klaudia Pioskowik

Jestem nauczycielem wychowania fizycznego w szkole podstawowej, absolwentką uczelni wyższej
na kierunku wychowanie fizyczne. Obecnie jestem studentką pedagogiki wczesnoszkolnej
i przedszkolnej. Ukończyłam specjalistyczne szkolenia i kursy, m.in.: instruktor pływania, instruktor piłki siatkowej, instruktor jogi dla dzieci. Uwielbiam siatkówkę, sama kiedyś grałam w klubie, teraz staram się tą pasją zarażać najmłodszych. Lubię chodzić po górach i aktywnie spędzać czas.

W fundacji prowadzę treningi z siatkówki dla grupy dziewcząt.

Mateusz Gawenda

Obecnie studiuję filologię germańską na Uniwersytecie Śląskim w Sosnowcu. W 2018r. ukończyłem studia licencjackie na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. Z siatkówką jestem związany od conajmniej 10 lat, najpierw jako zawodnik a od 2017 jako trener Polskiego Związku Piłki Siatkowej. Wolny czas poświęcam głównie siatkówce. Bardzo często gram (niestety już przeważnie tylko amatorsko), ale również pasjonuję się rozgrywkami PlusLigi. W fundacji jestem odpowiedzialny za prowadzenie treningów i rozwój siatkarskich umiejętności wśród chłopaków.

Piotr Zastocki

Absolwent Wydziału Lekarskiego Śląskiej Akademii Medycznej.
Od 1985 roku pracuje w oddziale urazowo-ortopedycznym SP ZOZ Szpitala Nr 2 w Mysłowicach.
Członek Polskiego Towarzystwa Medycyny Sportowej od 1999 roku.
W latach 1994- 2002 lekarz Polskiego Związku Zapaśniczego oraz kadry olimpijskiej zapasów w stylu klasycznym.
Lekarz klubowy m.in. sekcji bokserskiej KS „GÓRNIK” Sosnowiec, Sosnowieckiego Klubu Karate, stale współpracujący z MCKiS Jaworzno, stały opiekun Medyczny klubów zapaśniczych Katowic i Mysłowic, opiekun medyczny wielu imprez sportowych.
Pasje: turystyka górska i rowerowa, przyroda, ekologia. Jest lekarzem klubowym KS "Active Sport".

Joanna Dłubis

Z wykształcenia jestem psychologiem,  pedagogiem oraz absolwentem nauk o rodzinie. Na co dzień pracuję w szkole jako psycholog. W swojej pracy wspieram dzieci przeżywające różne trudności oraz ich rodziców. W wolnym czasie staram się rozwijać swoje pasje.  Jestem miłośniczką górskich wypraw, rowerowych wycieczek i interesujących podróży. Cenię sobie ciszę, spokój i dobre relacje z ludźmi.  Jestem zakochana w czarnej kawie, dobrej muzyce i wciągającej książce.

Prowadzę na obozach organizowanych przez fundację zajęcia integracyjno- adaptacyjne w formie zabawowej.

Tomasz Bajer

Urodzony w Mysłowicach, podróżnik oraz turysta wysokogórski.
Jestem absolwentem Technikum Kolejowego, obecnie pracuję w PKP Inter City. Od 1991 roku jestem członkiem Harcerskiego Klubu Taternickiego w Katowicach, gdzie należeli między innymi
Jerzy Kukuczka, Artur Hajzer. Od tego roku wspinam się po skałkach Jury Krakowsko- Częstochowskiej oraz Tatr Polskich i Słowackich, pod okiem wspaniałego instruktora PZA Walentego Nendzy. Gdy w 1983 roku jako ośmiolatek poznałem Jerzego Kukuczkę zawsze marzyłem aby pojechać w Himalaje. Moje marzenie spełniło się, w 1999r. byłem na Mt. Blank od strony Włoskiej. W latach 2006 i 2007 byłem na trekingu w Himalajach z Krzysztofem Wielickim. Wolny czas spędzam w Polskich Górach szczególnie w naszych Beskidach.. W roku 2010 przejechałem pociągiem 17000 tys. km z Mysłowic do Sajgonu w Wietnamie przez Rosję, Syberię, Chiny
i Wietnam Północny. Z Sajgonu dotarłem Stopem do Bangkoku w Tajlandii. Wyprawa zajęła 28 dni. W 2017 roku przemierzyłem pociągiem wzdłuż i szerz Rumunie i Bułgarię. W przyszłości chciałbym zdobyć Koronę Świata czyli wszystkie najwyższe szczyty wszystkich Kontynentów. Na swoim koncie mam liczne zimowe, nocne wejścia na różne szczyty w Beskidach.
W Fundacji chcę zajmować się organizacją wypraw górskich letnich i zimowych.

Dominika Krutysza-Kmiecik

Jestem absolwentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, wydział Zarządzania. Prowadzę firmę zajmującą się zarządzaniem nieruchomościami, aktywnie uczestniczę w życiu społecznym miasta Mysłowice i z pasją działam na rzecz inicjatyw społecznych. Z dumą wspominam realizację projektów Szlachetna Paczka i Akademia Przyszłości w Mysłowicach. Uwielbiam podróżować, pracować w ogrodzie i organizować akcje społeczne.

Fundację „Sport i Edukacja” chętnie wspieram w pisaniu projektów oraz promocji.