Piotr Sorek

Absolwent Wydziału Prawa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach a przede wszystkim pasjonat sportów motorowych. Czynny instruktor jazdy samochodem oraz motocyklem, któremu na przestrzeni wielu lat udało się wykształcić setki kierowców oraz motocyklistów.
Szczególnie upodobał sobie motocykle. Swoją pasję pielęgnuje głównie poprzez podróże motocyklowe, udało mu się w ten sposób zjeździć sporą cześć naszego kontynentu. Propagator śląskiej gymkhany a zarazem zawodnik klasy pro tego wspaniałego sportu. Pasjonuje się również narciarstwem oraz muzyką- gra na saksofonie. W fundacji pełni funkcję prokurenta.

Piotr Zastocki

Absolwent Wydziału Lekarskiego Śląskiej Akademii Medycznej.
Od 1985 roku pracuje w oddziale urazowo-ortopedycznym SP ZOZ Szpitala Nr 2 w Mysłowicach.
Członek Polskiego Towarzystwa Medycyny Sportowej od 1999 roku.
W latach 1994- 2002 lekarz Polskiego Związku Zapaśniczego oraz kadry olimpijskiej zapasów w stylu klasycznym.
Lekarz klubowy m.in. sekcji bokserskiej KS „GÓRNIK” Sosnowiec, Sosnowieckiego Klubu Karate, stale współpracujący z MCKiS Jaworzno, stały opiekun Medyczny klubów zapaśniczych Katowic i Mysłowic, opiekun medyczny wielu imprez sportowych.
Pasje: turystyka górska i rowerowa, przyroda, ekologia. Jest lekarzem klubowym KS "Active Sport".

Joanna Dłubis

Z wykształcenia jestem psychologiem,  pedagogiem oraz absolwentem nauk o rodzinie. Na co dzień pracuję w szkole jako psycholog. W swojej pracy wspieram dzieci przeżywające różne trudności oraz ich rodziców. W wolnym czasie staram się rozwijać swoje pasje.  Jestem miłośniczką górskich wypraw, rowerowych wycieczek i interesujących podróży. Cenię sobie ciszę, spokój i dobre relacje z ludźmi.  Jestem zakochana w czarnej kawie, dobrej muzyce i wciągającej książce.

Prowadzę na obozach organizowanych przez fundację zajęcia integracyjno- adaptacyjne w formie zabawowej.

Karolina

Jestem absolwentką I LO im Tadeusza Kościuszki w Mysłowicach. Uczęszczałam do klasy o profilu sportowym. Ukończyłam AWF w Katowicach. Od 13 lat jestem nauczycielem wychowania fizycznego. Moim konikiem sportowym jest siatkówka, którą trenowałam. Zaś aktywnym hobby jest narciarstwo oraz jazda na rowerze.

Alicja

„Jestem licencjonowaną fizjoterapeutką, ogromną miłośniczką siatkówki,
ale co najważniejsze jestem psim trenerem i właścicielką dwóch wspaniałych suk - Astoria i Amija- rasy Ogar Polski.

Założyłam Ogarniak, i nie chodzi tu tylko o miłość do tej rasy, ale zależy mi
na promowaniu i uświadamianiu ludziom czym jest relacja pomiędzy człowiekiem,
a czworonożnym przyjacielem, czym jest wspólne życie bez awersyjnych metod
i pokazanie jak można razem spędzać wspólnie wolny czas nie zostawiając psiaka
w domu.

Współpracując z Fundacją mam możliwość rozpowszechniania kultury kynologicznej poprzez organizowanie spotkań indywidualnych oraz aktywnych wyjazdów wraz
z „pupilem”. Łączymy wówczas miłość do sportu i zwierząt w jedną całość.

Tomasz Bajer

Urodzony w Mysłowicach, podróżnik oraz turysta wysokogórski.
Jestem absolwentem Technikum Kolejowego, obecnie pracuję w PKP Inter City. Od 1991 roku jestem członkiem Harcerskiego Klubu Taternickiego w Katowicach, gdzie należeli między innymi
Jerzy Kukuczka, Artur Hajzer. Od tego roku wspinam się po skałkach Jury Krakowsko- Częstochowskiej oraz Tatr Polskich i Słowackich, pod okiem wspaniałego instruktora PZA Walentego Nendzy. Gdy w 1983 roku jako ośmiolatek poznałem Jerzego Kukuczkę zawsze marzyłem aby pojechać w Himalaje. Moje marzenie spełniło się, w 1999r. byłem na Mt. Blank od strony Włoskiej. W latach 2006 i 2007 byłem na trekingu w Himalajach z Krzysztofem Wielickim. Wolny czas spędzam w Polskich Górach szczególnie w naszych Beskidach.. W roku 2010 przejechałem pociągiem 17000 tys. km z Mysłowic do Sajgonu w Wietnamie przez Rosję, Syberię, Chiny
i Wietnam Północny. Z Sajgonu dotarłem Stopem do Bangkoku w Tajlandii. Wyprawa zajęła 28 dni. W 2017 roku przemierzyłem pociągiem wzdłuż i szerz Rumunie i Bułgarię. W przyszłości chciałbym zdobyć Koronę Świata czyli wszystkie najwyższe szczyty wszystkich Kontynentów. Na swoim koncie mam liczne zimowe, nocne wejścia na różne szczyty w Beskidach.
W Fundacji chcę zajmować się organizacją wypraw górskich letnich i zimowych.

Mateusz Obrzut

Student informatyki na wydziale IEiT Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Czas wolny lubię spędzać aktywnie: podróżując, pływając, biegając, czy jeżdżąc na nartach. Choć nie stronię też od dobrej lektury.  W fundacji dbam o stronę internetową, fanpage na facebooku.